måndag 15 april 2013

att ha haft äventyr i Lund

Jodå, det blev måndag igen, oavsett om vi var redo för det eller inte. Men med en megafin helg i bagaget och en kalender fullspäckad med spännande saker som ska hända just den här veckan bör man väl inte klaga för mycket.

Lund är alltid magiskt på nåt vis tycker jag. Även om jag varit där ganska många gånger så har jag för det mesta inte sett speciellt mycket av staden utan mest ilat från tågstationen till nåt museum eller transporterats med bil från samma station till nåt mötesställe en bit utanför själva stadskärnan. Lund är medeltidsromantiskt så det förslår med gator och gränder som leder hit och dit, med små butiker och gallerier lite överallt och översvämmat av både kulturtanter med morotsrött hår och plastbågiga glasögon och studenter på cykel. Och många cyklar var det, ja ni ser ju själva här nedan.


Efter en god indisk buffélunch med vännerna gick vi en sväng på stan och tittade bl.a. på fina saker på Granit och gick till den lokala grönsakshandlaren där man en för en kort stund fick känsla av att vi förflyttat oss tillbaka till Marrakech och soukerna igen. Korgarna dignade av frukt och grönt till galet bra priser och fick mig att gnälla en stund över att inte bo i en sån stad som fattat poängen med den här typen av marknader. Dottern var nöjd som tusan som ni ser efter att ha hittat både en stor klase illgröna, söta druvor, knallröda tomater och en stor burk nutella för nästan inga pengar alls.


På kvällen fick vi en helt underbar middag bestående av det möraste rådjurskött jag nånsin ätit tillsammans med en svamprisotto och rödvinssås och efter det serverades romtopf med glass, nåt jag faktiskt aldrig ätit tidigare. Mycket gott. Middagsstinna och varma i hjärtat av att umgås med fina vänner gick vi till sängs och vaknade till ett riktigt vårlikt Lund med lätt soldis, fågelkvitter och nästan varma vindar. Och efter en lång engelsk fry up-frukost med ägg, bacon, bönor och rostat bröd, juicer, kaffe och croissanter var vi mätta igen och när solen stod som högst var det dags att sätta sig i bilen igen och bege sig hemåt.

Definitivt ett äventyr man kan leva på ett tag med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar