fredag 6 december 2013

att äntligen ha fredagsglädje igenSå blev det äntligen fredag igen. Stormen Sven och strömavbrott i hela mitt lilla samhälle fullkomligen rivstartade fredagen och ingen kunde vara gladare än jag. Både jag och resten av familjen är trötta och naggade i kanterna, längtan efter en lång julledighet är påtaglig nu.


Och fram till idag har det varit sisådär med julkänslan. Jo, julkalendern har börjat vilket bidrar betydligt till stämningen och i familjen startade vi en ny tradition i år där vi hade ett litet julstämningsmöte och alla fick säga vad de tyckte var viktigt inför jul. Lite istället för den paketkalender som jag alltid gjort till barnen innan. Nu när de är stora skriver vi ner saker vi tycker är mysiga och vi vill göra tillsammans för att hitta julkänslan innan jul, smått som stort. Pepparkakshusbakning, julpyssel och fira Nobel stod på önskelistan liksom dricka hemgjord glögg, göra en tomtemuta till S:t Nikolaus och knycka en liten gran i skogen och dricka medhavd varm choklad. Men ändå. Ändå har den där mjuka, stillsamma och ljustindrande känslan av att det snart är jul inte infunnit sig. Kanske kommer den nu. Med snön. Som Sven tog med sig i natt.


Så i helgen tar vi det välbehövligt lugnt. Idag mutar vi S:t Nikolaus som vi firar idag och hoppas på att han kommer i natt med godsaker och nyheten om att vi varit snälla i år. Och imorgon blir det nog den där skogsturen trots allt, med varm choklad, för att knycka en liten gran och en packe granris att pimpa räcket kring terrassen med.


Det kan nog bli en fin helg trots allt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar