tisdag 6 januari 2015

att ha söndag på en tisdag och lite om ett kort äventyr i Polen

Idag är det söndag på en tisdag och den allra sista lediga dagen innan allvaret börjar på nytt imorgon. Själv har jag ingen lust alls att vara allvarlig och tänker helt klart vara fröken tvärtemot så länge jag bara orkar. Inte jobba för mycket, inte ta saker på för stort allvar, dagdrömma alldeles för mycket och säga nej till så himla mycket mer än jag normalt gör. Låter som en plan för hela 2015 tycker jag.


Igår morse kom vi tillbaka från vårt miniäventyr i Polen. Vi tog färjan från Karlskrona och en natts sömn senare vaknade vi upp i ett soligt Gdynia där vi gick iland för en dags strosande, fikande och shopping. Jag måste medge att med ett trasigt knä, hoppandes omkring på kryckor, var det lite mindre angenämt än det hade varit om jag varit hel, men det gick ändå rätt bra.


I Gdansk hittade vi en bro där kärlekskranka par, precis som på Pont des Artes i Paris och andra liknande ställen, låst fast sin kärlek. Sen strosade vi längs kanalen och tittade på fina hus innan blåsten fick oss att dra oss undan in i värmen på caféet Fajne Baby som specialiserat sig på cupcakes i alla modeller och smaker. Innan vi åkte tillbaka till färjan hann vi med ett stopp på Galeria Riviera, som tydligen ska vara norra Europas största shoppinggalleria. Gissa om hon på bilden var nöjd?


På hemvägen gungade det mer än jag någonsin upplevt tidigare vilket var superobehagligt, mest för att jag oroade mig för att dottern skulle bli rädd och inte kunna sova. Men hon är sannolikt sin fars dotter och somnade kort efter att vi preppat oss med sjösjuketabletter och sov sedan gott hela natten tills vi var framme i Karlskrona igen.

Och nu är vi alltså hemma igen. Med oss in i allvaret tar vi en fin julledighet och ett fantastiskt nyårsfirande, långa sovmornar och god mat, en minst sagt äventyrlig tripp till Polen och många timmars påfyllning av tid att umgås med familj och vänner.

Jag tror man kan leva en stund på det här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar