söndag 31 mars 2013

att hämta hem nån saknad och låta det vara söndag ändå

Idag skiner solen från en klarblå himmel och minnena av snöstormen som drog fram under långfredagskvällen är mer eller mindre ett minne blott. När det stormade som värst under de sena timmarna drog vi på oss kläderna och gick ut med ungar och hundar, arm i arm, och pulsade runt Ekenäs i mörkret och snöyran. Och när långfredagen var slut och vi vaknade till en påskafton var det till tonerna av "Jul, jul strålande jul" på hög volym eftersom mannens storebror ansåg att det var mer jul än påsk och tyckte att det på nåt sätt måste uppmärksammas klockan tidigt på morgonen. Strax efter jag hade löst melodikrysset med min pappa gav vi oss sen av från ett soligt Ekenäs och hem till mitt lilla hus på landet där vi lagade ett fantastiskt lamm i ugnen som vi bjöd några fina vänner och deras söta små tvillingflickor på under kvällen.

 1,2 & 4 via min pinterest, 3. finaste dottern, privat foto.

Och efter en kväll med tvillingkramar, god mat och fint sällskap är vi bara hemma idag. Trötta efter en natts halvdålig sömn och jag har gamnacke efter att ha legat inknölad i vad som känns som ett hörn av sängen halva natten. Men vi har tagit en långpromenad i solen och nu är det äntligen dax att åka och hämta hem den yngsta dottern från hennes pappa och krama henne så länge att hon måste ropa -men mamma, jag går ju nästan sönder!. En hel månad har gått sen hon var hemma sist och mammahjärtat svämmar över av saknad och kärlek så det är minsann på tiden att hon kommer hem. Resten av dagen får sen bli lugn och söndagslik. Vi planerar på sin höjd att rensa ett avlopp som det är stopp i men det är nog så ansträngande det får bli den här dagen. Lite fika och krypa ihop tillsammans i soffan och se en film kanske passar bättre ändå, och sen är nog snart den här dagen över också.

Och är det inte lite tur ändå, att det finns en hel dag kvar på den här helgen? Det är ju så förbaskat skönt att vara ledig trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar