söndag 18 augusti 2013

sommarens sista andetag?

Så blev det söndag till sist. Idag är det inte heller vilken söndag som helst utan sista söndagen innan jobb, skola och den riktiga vardagen drar igång. På nåt sätt känns det som om hela världen dragit in luft i lungorna för att sedan andas ut sommarens sista andetag. Utanför mitt lilla hus känns luften sval och trädgården väntar på en sommarens sista översikt: de sista hallonen ska plockas, rosorna ska skäras för att kanske kanske få blomma en sista gång och gräset som knappt växt bör nog ändå klippas en eller ett par gånger till.

En café con leche på Mallorca.
Medan jag funderar på en kopp kaffe till ligger mannen i soffan med DN och trots att vi borde kolla kalendrar och se hur den här första jobbveckan kommer att se ut och behövs styras upp för att funka, så struntar vi i det just nu. Istället pratar vi om att skaffa varsin mountainbike så att vi kan cykla i skogen under hösten. Igår hade vi dessutom en himla fin middag med några vänner och då och då kan varken jag eller han låta bli att fälla någon kommentar om hur god den där lammgrytan blev eller hur trevligt vi tycker att det är när folk vi känner kommer hem och äter middag med oss.

 Helgumannens fiskeläge, Fårö.

Så idag tar vi det nog ganska lugnt. Struntar i att fundera så mycket på att livskarusellen drar igång imorgon igen och istället är lite här och nu som det så fint heter. Jag tänker nog städa lite. Baka en kaka. Och sen kanske vi åker ner till mannens föräldrahem vid havet och fikar. Kanske badar en sista gång innan det är dags att summera sommaren 2013. 

På nåt sätt gör det inte så mycket att sommarledigheten är slut för den här gången. Vi har gjort så mycket. Och det finns så mycket kvar att se fram emot.

alla bilder är mina egna (c) saraulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar