måndag 28 oktober 2013

att ha rest halva världen runt på en eftermiddagI lördags var det matmarknad på Stortorget här i stan och mängder av godsaker från världens alla hörn lockade ut vad som kändes som varenda kotte i hela Kalmar. Jag och dottern hade en ganska mysig eftermiddag tillsammans där vi gick och spanade bland franska ostar, italienska oljor och korvar, brittisk fudge och spanska bakverk. Tror också att det fanns ett polskt matstånd och en tysk korvrundel som sålde korvar med skumma namn som man inte kan uttala ens om man ville.


Vi köpte en kycklinggryta med dijonsenap och örtkryddade potatisar av de glada fransoserna som stod mitt på torget. Det var himmelskt gott! Som efterrätt tog vi en tur till Spanien och köpte sockrade churros av en man med glesa tänder som syntes bakom ett varmt leende.


Och innan vi åkte hem för dagen stannade vi till i Italien. Då hade vi mött upp min smått euforiske man som var ohyggligt pepp över allt det goda som marknaden hade att erbjuda. Hos italienarna köpte vi chili- och vitlökssalami som fick bli lite av förrätten innan lördagens pastamiddag.

När vi sen kom hem var vi vansinnigt nöjda med en lördag där både fyra kubik ved hade hamnat på plats i boden innan regnet kom och vi fick en tur halva världen runt. På bara ett litet torg framför domkyrkan i Kalmar.

Världsmatmarknad alltså. Kan ha varit Kalmar kommuns bästa idé på evigheter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar