måndag 16 december 2013

att ha firat tredje advent i huvudstaden

Jag har landat hemma igen. Bland papper, kaffekoppar och högar med tvätt som väntar på att läggas in och skakas runt bland vatten och tvättmedel är jag på hemmaplan idag och lär mig att andas. Jag tar fasta på det där jag skrev i mitt förra inlägg; att sluta stressa och börja leva på riktigt istället. Så idag jobbar jag bara lite hemifrån. Sen ska jag bara njuta och göra sånt som jag verkligen vill och har lust med.


Tredje advent spenderade vi i huvudstaden, mannen och jag. Jag var egentligen uppe för att avsluta min copywriterutbildning på berghs, men eftersom det snart är jul och den här hösten mest varit fylld med en massa måsten och stress bestämde vi oss för att också försöka göra det till en helg för bara oss. Det blev himla fint.

Vi startade fredagskvällen med en god pastamiddag på Kol & Kox. Min bror hade rekommenderat den för ett tag sen så där kröp vi in i värmen, snurrade pasta runt gafflarna och drack några glas rödvin. Efter det tog vi en promenad genom en vackert upplyst huvudstad, förbi Kungsträdgården där glada människor åkte skridskor i de tindrande lamporna som hängde i träden och förbi Grand Hotel som hade fullsatt med människor som åt av välfyllda jultallrikar. När vi kom fram till hotellet kunde vi inte hålla gäspningarna tillbaka utan somnade ganska snart.


Hela lördagen var jag sen i skolan och avslutade min kurs. Efteråt mötte jag upp mannen som hade laddat med champagne på hotellrummet. Och när det mörknat helt tog vi oss till Karlaplan och Maximteatern. Jag hade fått biljetter i födelsedagspresent till Charles Dickens A Christmas Carol med ett brittiskt teatersällskap och det var fullkomligt fantastiskt! Magiskt att se så här nära jul. Och ensemblen var oerhört duktiga, både i skådespel och sång. Har ni som bor i stan inte sett den så borde ni verkligen passa på!


Och igår tog vi en lång sovmorgon och åt hotellfrukost så länge som vi vågade utan risk att personalen på hotellet började undra om vi skulle sitta där hela dagen. Därefter gick vi runt i ett regnigt och lite mindre juligt Stockholm och tittade runt lite innan det var dags att stänga grådasket ute och smyga in för lite mer julstämning på Hallwylska. 

Men det, det var så fantastiskt att det förtjänar ett helt eget blogginlägg.

Ha en fin måndag så länge!

Bilder från: 1. dailydoseofstuf.tumblr,com, 2. Maximteatern, 3. Foto by Sara Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar