torsdag 9 mars 2017

Har vi skrivit en bok? Vi har skrivit en bok!!För länge sen satt jag och min vän och kollega Anna-Karin Andersson och babblade om hur kul det vore att skriva en berättelse för barn som handlade om all den spännande arkeologi som finns i landskapet omkring oss. Ja! En bok som blandar fiktion med fakta på ett lättsmält och kul sätt och samtidigt väcker en upptäckarlust hos barnen som läser den.

De där idéerna blev, tro det eller ej, till riktig text som blev till en bok med fantastiska illustrationer av Anna Westin. I månadsskiftet mars/april ges den ut av Idus Förlag! Så här står det om boken på förlagets hemsida:

Dörren smällde igen. Det blev beckmörkt i kryptan. Kylan trängde in genom kläderna.
– Vi är instängda, viskade Aniara. 


Enligt legenden grävde piraten Skytte ner en skatt på 1600-talet utanför den lilla byn Pataholm. Platsen kallas fortfarande Skyttes kulle. När syskonen Aniara och Benjamin hälsar på sin faster som bor i byn, dröjer det inte länge innan de lockas ut på spännande äventyr i piratens fotspår. Syskonen råkar ut för den ena mystiska händelsen efter den andra. Vem är det egentligen som smyger omkring mitt i natten bakom fasters hus? Varför vill inte kaféägaren Uffe att de ska leta efter skatten? Är det ens sant att det finns en skatt nedgrävd på Skyttes kulle? 

Piratens hemlighet 
är den första boken i den arkeologiska deckarserien om Aniara och Benjamin. Det är en berättelse som blandar fiktion med historia och arkeologi. Boken inbjuder till att läsaren ska upptäcka och förstå landskapet på ett nytt sätt. Varför finns det stenmurar på så många ställen? Varför är stenhögar placerade uppe på höjder och varför växer det egentligen äppelträd mitt i skogen?


 Jag tror jag exploderar lite av stolthet ändå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar